Trifle cu afine

Ingrediente
- Iaurt: in functie de cate portii vreti
- Mascarpone: in functie de cate portii vreti
- Frisca batuta: in functie de cate portii vreti
- Zahar pudra: in functie de cate portii vreti
- Afine: in functie de cate portii vreti
- Scortisoara: dupa gust
- Zeama de lamaie: dupa gust
- Piscoturi: in functie de cate portii vreti
Traditionalul desert englezesc mi se parea pana acum ceva simplu, rapid de preparat, adica mai degraba un desert pentru lazy. Nici acum nu mi se pare ceva complicat, doar ca dupa ce l-am incercat mi se pare foarte bun. Adica exact contrariul a ce credeam eu; ca ar fi ceva foarte simplu, si asa si asa de bun. Ei e foarte simplu de facut si foarte, foarte bun. Bine ca varianta originala scotiana se facea din paine insiropata, fructele erau glasate, sau se folosea jeleu de fructe, crema era custard, apoi se punea frisca iar toppingul era de migdale macinate. Al meu nu e deloc traditional, dar a fost demential de bun.
Reteta din " secretele bucatariei ". Nu dau cantitati pentru ca depinde mult de cate pahare vreti sa faceti.
Afinele cu o lingura de zahar ( sau dupa gust ) si cu scortisoara se pun pe foc si se lasa pana se inmoaie. Reci se paseaza cu mixerul bat. Eu nu le-am mai pasat, doar putin cu furculita si am adaugat zeama de lamaie. Mascarpone, in cazul meu philadelphia se amesteca cu iaurt, zahar praf si frisca batuta. Intr-un pahar se pun straturi alternative de afine, piscoturi si crema de branza. Se orneaza dupa preferinta, daca se mai apuca.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |