Triunghiuri cu gem si nuca

Ingrediente
- Unt: 200 g - pentru foi
- Branza de vaci: 200 g
- Faina: 300 g
- Bicarbonat: 1 lingurita
- Otet: 1 lingurita
- Gem: 350 g - umplutura
- Nuci si migdale macinate: 300 g
- Zahar: 2 linguri
- Oua: 1 bucata
Reteta postata in forum de Ghiocel
se freaca untul cu branza de vaci spuma. Se adauga bicarbonatul stins cu otet si faina putin cate putin.
Se obtine un aluat elastic care se infasoara intr-un prosop si se pune la frigider pentru 1-2 ore. Se imparte aluatul in doua, se intind doua foi si se taie patrate.
Pentru umplutura se amesteca gemul, nuca macinata si zaharul. Daca gemul este dulce nu se mai pune zahar.
Pe fiecare bucatica de aluat se pune o lingurita din acest amestec si se impatura rezultand un triunghi. Eu am facut si pernite. Se preseaza cu furculita pe margina, se unge cu ou si se coace in tava tapetata cu hartie cca 25 minute la foc potrivit. Se servesc pudrate cu zahar farin.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |