Turta dulce -mai altfel

Reteta postata in forum de Happy
Am aceasta reteta de la cea mai buna prietena a mea, Simona, careia ii multumesc din suflet pt tot ce m-a invatat :x Este o prajitura traditionala pentru evreii din Estul Europei si nu lipseste de la nici o sarbatoare. Este foarte buna si merge la fix pt anotimpul rece.
- se ard 200 g zahar, peste care se adauga cu grija 250 ml apa clocotita si se mai fierbe siropul 2-3 minute, apoi se lasa sa se raceasca
- se separa albusul de galbenus la 5 oua
- se bat albusurile spuma
- se freaca galbenusurile spuma cu 200 g zahar
- in galbenusuri de inglobeaza 1 lingurita bicarbonat alimentar stins cu otet, 1 lingurita cacao, 1 lingurita scortisoara macinata, 1 varf cutit nucsoara macinata, 1 varf cutit cuisoare macinate, 400 g faina alternativ cu siropul de zahar ars, iar la sfarsit albusurile batute.
- se mai adauga optional 2-3 linguri de nuci prajite si macinate mare (pot fi inlocuite cu migdale sau alune) si o mana de stafide bete (tinute in rom sau coniac de cand ai inceput sa faci compozitia si le pui cu rom cu tot, din pacate eu nu am avut)
- ungi cu unt si tapetezi cu faina celebra noastra tava de aragaz, torni compozitia
- se coace in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, cca 35-40 min (in functie de cuptor, dar sa nu se usuce prea tare)
- se raceste in tava si se taie patrate potrivite
Se poate glazura cu ciocolata sau cu ce va indeamna imaginatia. Eu neavand o tava asa mare, prajitura mi-a iesit mai inalta, dar foarte gustoasa.
Pofta buna :-!
Prajiturica gata de bronzat la cuptor
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |