Varza a la Cluj

Ingrediente
- Varza: 1
- Ceapa: 2
- Carne de porc: 500 g
- Ulei: cateva linguri
- Smantana: 1 ceasca
- Orez: 1 ceasca
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Cimbru: dupa gust
- Boia de ardei: dupa gust
- Pasta de rosii: dupa gust
- Afumatura: 1 bucata
Specific:
RomanescTimp Preparare:
90 de minutePortii:
4Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri cu varzaVarza(eu am avut proaspata) se taie marunt sau se da pe razatoarea mare(am ales a doua varianta fiind mult mai simpla) :)
Se pune putin ulei intr-o cratita si se pune la calit varza, din cand in cand se mai adauga cate putina apa(eu am stropit si cu putina zeama de lamaie ca sa fie putin mai acrisoara)
Se lasa pana se inmoaie bine varza, apoi se adauga boia-ua de ardei si se mai lasa 5 min .La sfarsit se adauga pasta de rosii, sare, piper si cimbru toate dupa gust, se amesteca si se inchide focul, dand varza de-o parte
Orezul se pune la fiert in apa cu putin sare, cand este gata se lasa la scurs
Ceapa impreuna cu carnea si afumatura se dau prin masina de tocat, apoi se pun si ele la calit separat in alta craticioara...se condimenteaza dupa gust(atentie, afumatura deja are sare)
Ungem un vas(ce merge la cuptor) cu putin ulei si punem
Un strat de varza
Un strat de orez
Un strat de carne
ungem cu smantana(f putina intre straturi) si continuam asa pana se termina toate ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie smantana
Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mic-potrivit pentru o ora...poate chiar mai bine(depinde de ce carne folositi...a mea fiind de pui intr-o ora a fost gata)
Se serveste cu smantana proaspata
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |