Varza murata

Ingrediente
- Varza: 60kg
- Hrean: 1kg
- Sare grunjoasa: 1lingura/litru de apa
- Marar: 1 legatura
- Cimbru: 1 legatura
- Boabe de porumb: 500g
- Sfecla rosie: 4 bucati
- Apa: cat este necesar
Specific:
RomanescTimp Preparare:
60 de minutePortii:
2-6Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Muraturi in apa cu sareReteta postata in forum de alynusa
Aceasta reteta o avea bunica...mama...eu...si sper sa duca traditia si fetita mea....
Curatam varza,crapam cotorul,apoi asezam varza in bidon....printre verze punem sfecla ,hrean,marar,cimbru,porumb...
Masuram apa si in functie de cata apa incape punem sarea...(mie mi-au intrat 8 galeti de apa si am pus 64 linguri cu sare)
Varza se vantura de trei ori(in aceiasi zi in care ati puso)eu am puso azi (sambata)si o vantur 3 sambete la rand...
Cu un furtun si 2 galeti vanturam varza....cate galeti cu apa ai pus atatea scoti si le torni inapoi(in cazul meu 8)
Deasupra verzii se pune un gratar sau o piatra ca ea sa nu se ridice la suprafata.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |