Vinete Siciliene

Ingrediente
- Vinete: 2
- Rosii: 2
- Telina tulpina: 2
- Usturoi: 3-4 catei
- Ceapa: 1
- Suc de rosii: 100 ml
- Masline fara samburi: cat este nevoie
- Vin alb: 1/2 pahar
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Zahar: 1 lingurita
- Busuioc proaspat: dupa gust
- Ulei de masline: cateva linguri
Specific:
MediteraneeanTimp Preparare:
60 de minutePortii:
2Complexitate:
UsorTara:
ItaliaCategorii:
Mancaruri cu legumeVinetele curatate de coaja se taie cubulete mici
Se stropeste o tava cu putin ulei de masline se pun cuburile de vinete in tava, se acopera cu o folie de aluminiu si se dau in cuptorul preincalzit pentru 20 de min
Rosiile se decojesc si se taie cubulete mici
betele de telna se taie marunt
usturoiul se taie felii
ceapa se da pe razatoare daca este ceapa uscata sau se taie marunt daca este ceapa verde
scoatem samburii maslinelor si le taiem feliute
In timp ce vinetele sunt la cuptor punem 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie adanca si calim cateva minute toate ingredientele mai sus mentionate
Scoatem vintele din cuptor si le punem si pe ele peste legumele din tigaie, adaugam sucul de rosii si vinul, lasam cateva minute sa fiarba, condimentam cu sare si piper,punem si zaharul, dam in fiert din nou tocam marunt busuiocul si-l presaram deasupra, stingem focul
Se serveste alaturi de paine prajita ies niste bruschette minunate, sau alaturi de paste sau orez alb
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |